Beintøft

 

Årets Tema

Årets tema er Tenk Globalt og Handle lokalt! Over flere år har Barnas Klimapanel fått innspill fra tusenvis norske barn som har deltatt i Beintøft. Det ønsker vi også i år – for Barnas Klimapanel skal til Polen og møte verdens ledere i desember og overlevere sin rapport om hva norske barn mener må gjøres med miljøet. Alle barn som deltar i Beintøft vil få tilsendt innspillsblanketter som de kan bruke til å sende inn sine tips for en mer miljøvennlig fremtid!

Hva er Barnas Klimapanel?

Barnas Klimapanel er satt sammen i regi av Miljøagentene og velges demokratisk på Miljøagentenes landsmøte. Formålet er å påvirke de som bestemmer, grupper og enkeltmennesker til å ta miljøansvar, og på den måten gi barn større mulighet til å definere sin egen fremtid.

Hva gjør Barnas Klimapanel?

Barnas Klimapanel har deltatt på FN sine klimatoppmøter siden 2015, da de dro til Paris. I 2016 var de i Marrakech og i fjor tok de med seg rapporten sin til Bonn. Hør hvordan Kaja opplevde det i denne videoen.

Barnas klimapanel i Bonn

Framtiden er lys hvis vi står sammen og får til gode løsninger! Det sier Kaja (15) leder av Barnas klimapanel. De møtte klima- og miljøminister Vidar Helgesen på FNs klimamøte i Bonn. Du kan lese rapporten med innspill fra hundrevis av barn fra hele landet her: http://miljoagentene.no/nyheter/barnas-klimapanel-er-ute-med-ny-rapport-article6275-6.html

Publisert av Klima- og miljødepartementet (Norge) 18. november 2017

 

Lukk