Beintøft

Søppelryddekonkurranse!

Minikonkurranse!

Uke tre av Beintøft handler om søppel, plast og resirkulering. I årets Beintøft har vi derfor lagt til en ekstra ryddekonkurranse, som passer inn i Strandryddeuka. Det er frivillig å delta på minikonkurransen, og den vil ikke telle inn i selve Beintøft. Du vil altså ikke poeng for å delta i konkurransen, men vinnerklassen mottar en premie.

Konkurranse: I denne konkurransen er det klasse mot klasse! Den klassen som plukker mest søppel vinner. For å delta i konkurransen må du bruke en app kalt Empact. I Empact plukker du søppel, tar bilde av søppelet og det blir registrert i appen. Dere kan registrere enkelte søppelbiter, halvfull eller full pose. Empact bruker gjennomsnittsberegning og har beregnet at vekten til hver bit er 7 gram. Både lærere, foreldre eller barna kan levere inn bidrag. Når du har registrert bidraget oppdateres automatisk en resultattabell som viser hvem som leder.

Premie: Fristen for å registrere ryddeaksjoner er søndag 20.09 kl 17:00. Vi deler ut en versjon av Miljøagentene sin egen bok »Hjelp kloden» til hver elev.

 

Hvordan bruke Empact:

Empact: Empact er en søppelrydde-app som skal gjøre det morsommere å rydde søppel i hverdagen. Ved hjelp av denne appen kan dere registrere søppelbitene dere samler, og se hvor dere og andre deltagere i beintøft har plukket søppel.

Nedenfor kan dere se hvordan man lager en bruker på Empact, og hvordan man «kobler» seg til klassen sin.

Først og fremst trenger man en smarttelefon. Vi regner ikke med at alle elever har dette, men lærer eller foreldre kan registrere i appen hva barna har ryddet.

Obs! Empact har ikke norsk alfabet, skoler med æøå i navnet, må derfor skrive dette som æ=ae, ø=oe og å=aa. Skriv inn skolens navn i små bokstaver, så vil dere finne skolen i en liste.

Covid-19: Vi ber alle om å følge rådene fra FHI, og ønsker ikke at noen gjør noe de ikke er komfortable med. Vi henviser også til Hold Norge Rent sin ryddeguide som er tilpasset Covid-19. Ryddeutsyr er anbefalt.

 

 

Hvordan laste ned og legge til klasser i Empactappen?

Under følger instruksjoner på hvordan du skal finne og legge til klassen din i Empactappen. Sånn at du kan komme i gang med å rydde og konkurrere.

Hvordan bruke Empactappen?

Under følger en instruksjon på hvordan du skal bruke EmPact-appen.

Kom i gang med Empact

1.Søk etter Empact i Google Play eller App Store

2.Registrer med epost, lag deg et «ryddenavn» og passord

3.Du får varsel dersom noen liker eller kommenterer dine poster av forsøpling

4.Vi sender deg varsler om vi har spennende nyheter om Empact.

5.Vi bruker posisjonen din for å se hvor du har plukket, men vi deler ikke noe om deg annet enn ditt «ryddenavn». Du kan være helt anonym i Empact.

6.Du kan også velge å ta bilder med mobilen, og lage postene senere. Da kan du flytte posisjonen dit hvor du ryddet opp.

7.Tillater du ikke oss å bruke din posisjon, vil du dessverre ikke kunne lage poster med Empact.

 

 

 

 

Gruppefunksjon:

1. Trykk på «innstillinger» inne på min side

 

2. Velg «Mine grupper»

 

3. Søk etter din klasse

4. Trykk på klassen din også på den blå knappen.

5. «Bli med» om du har valgt riktig klasse.

6. Nå er du klar!

 

Lukk