Beintøft

Ukas tema: Natur og friluft

Ukesoppdrag 2: Bli nærmiljø-oppdagere! Er dere glade i å være ute i naturen? Denne uken skal dere dra på oppdagelsesferd i nærmiljøet og vise oss hva dere fant der. Ta bilde av deres løsning på oppdraget og last det opp til Min side innen den 13. september.

Forslag til løsning

Beintur

Dra ut i nærmiljøet og oppdag noe kult. Kanskje dere finner noen dyrespor, en rar plante, eller noe helt annet? Eller kanskje dere finner et veldig fint sted hvor dere kan ha lunsj sammen.

Eksempel:

Vis oss deres yndlingsdyr!

Hvilke dyr er kulest i Norge? Dere kan lage tegninger av favorittdyret deres og deretter sette dem sammen med de andre i klassen sine tegninger for å lage en flott dyreskog. Eller dere kan gå ut og finne kongler og pinner til å lage "kongledyr" av, og deretter sette dem sammen til en fin dyreskog.

Eksempel:

Bli en insektsagent!

Dra ut i naturen og let etter insekter, hva finner dere her? For å bli en insektsagent, kan dere finne noen insekter ute i naturen og undersøke hvordan de lever livene sine, hva de liker å spise og hvor de bor. Husk å være forsiktige med insektene, de er viktige for oss! Et insekt som har hatt det vanskelig i det siste er biene, disse er også ekstremt viktige for økosystemer verden over. Å lage et biehotell er ikke vanskelig, og en fin måte å hjelpe biene på,

Eksempel:

Naturkunst!

Dra ut i naturen i nærmiljøet og finn ting dere kan lage naturkunst av! Naturkunst er kunstverker laget med gjenstander fra naturen. Dere kan bruke alt dere finner og for eksempel lage bladmosaikk, pinneskulpturer eller steinformasjoner. Vi gleder oss til å se hva dere kommer på.

Eksempel:

Adopter et område i naturen!

Dra ut i naturen i nærmiljøet og finn et sted dere liker godt og som dere kan gjøre til deres eget! Rydd og pynt, så får klassen et fint sted å være ute på tur. Ta bilde av stedet og vis oss hvor fint det er blitt. Man kan også for eksempel sette opp en gapahuk eller noe annet morsomt.

Eksempel:

Naturpoliti

Si ifra om det som skjer i nærområdet. Gå ut i naturen, kanskje finner dere forsøpling eller forurensning på oppdagelsesferden. Ta et bilde av det dere fant og skriv litt om hva det er og hvorfor dere valgte det. Dere kan også lage et slagord for ren natur, som kan skrives på en plakat eller lignende, da er det også fint å bruke ting fra naturen til å pynte.

Eksempel:

Hvilke klima- og miljøspørsmål er viktigst for deg?

Miljøagentene er opptatt av at barn skal få sagt sin mening i saker som opptar dem. Derfor har vi etablert Barnas Klimapanel, som består av 8 miljøagenter fra hele landet. De samler inn innspill fra barn og formidler meningene videre til politikere og de som bestemmer i Norge.

Send en beskjed til barnas klimapanel

Lukk