Beintøft

 
 
 

Ukas tema: Friluftsliv og natur

Ukesoppdrag 2: «Lag et naturkunstverk»

Når du går til skolen er du omgitt av veldig mye flott natur. Du kan finne alt fra trær, blader, busker, blomster, gress og lyng. Plukk med deg 5 ulike ting fra naturen du finner på bakken og ta dem med til klassen. Hvor mange forskjellige arter kan dere finne? Vi vil at dere skal vise hvor viktig det er å ta vare på naturen gjennom å lage et naturkunstverk. Her er det bare fantasien som setter grenser. Ta et bilde og last det opp på siden innen 15 september.

Hvorfor er det så viktig å ta vare på naturen?

Det er naturen som gjør at det går an å leve på jorda. Den gir oss ren luft, rent vann, medisiner og mat. I tillegg er naturen et fantastisk sted du kan gå på tur, leke og oppdage mange nye spennende ting.

Alt i naturen henger sammen. Dyr, blomster, trær og planter jobber alle for at vi kan leve som vi lever. For at naturen skal fortsette å være et fint sted, må vi passe på den og ta vare på den. Dersom vi mister selv en liten insekttype, kan det være dårlig for naturen.

Det er viktig at naturen består av mange forskjellige typer blomster, trær, insekter og at ingenting forsvinner. Bruk turen langs skoleveien til å utforske naturen. Hva finner dere av trær, blomster og planter? Ser dere forskjellige insekter og dyr?

Mange steder i verden er deler av naturen truet. I Norge finner vi også sårbar natur. Derfor vil vi at dere skal lage naturkunst og vise frem alt naturen har å by på. Jo flere som ser hvor fin naturen er, dess flere vil ta vare på den. Utforsk og gå sammen for fremtiden!

Forslag til kreativ løsning på oppgaver

Det er veldig mange måter å lage kunst på, det er helt opp til dere. Dere kan for eksempel lage:

  • Bladmosaikk – hvor dere bruker blader å lage et mønster eller et bilde
  • Pinneskulptur – Hvor dere bruker greiner eller liknende.
  • Steinstatue – Lag en statue med steiner som dere finner på bakken.
  • Dere kan også lage malerier eller tegninger av naturen.

Lykke til!

 

Lukk