Beintøft

Ukas tema: Regnskog

Ukesoppdrag 4: Vis oss hva regnskogen betyr for dere! Vi vet godt at mange barn og unge er veldig opptatt av hvordan det går med regnskogen, og ikke minst hva man kan gjøre for å hjelpe den. I dette ukesoppdraget skal dere sette søkelyset på regnskogen. Ta bilde av deres løsning på oppdraget og last det opp til Min side innen den 27. september.

Forslag på løsning

Send et innspill til Barnas Klimapanel

Det å bevare regnskogen er en veldig bra ting politikerne kan gjøre for klimaet. Denne uken lurer Barnas klimapanel på hvilke andre ting dere mener at politikerne burde gjøre for klimaet? Lag en tegning eller bilde av de klima- og miljøspørsmålene dere er mest opptatt av og send det inn.

Eksempel:

Regnskogsarter!

Finn de morsomste tingene/skapningene fra regnskogen, og lag et kult bilde av dem. Dere kan tegne et kult dyr fra regnskogen, eller kanskje det er noen fine planter eller insekter. Regnskogen er full av dem!

Eksempel:

Reptiler og amfibier

Reptiler og amfibier trives godt i tropiske strøk som regnskogen. Bruk frukt, grønnsaker eller andre morsomme ting til å lage reptiler og amfibier. Dere kan for eksempel lage en agurkslange, eller en banankrokodille. Her gjelder det å tenke nytt!

Eksempel:

Regnskogsmodell!

Klarer dere å lage en kul regnskog? Lag en modell som hele klassen kan samarbeide på! Dere kan for eksempel bruke en skoeske eller lignende til å lage en kul modell, eller en flott klassetegning.

Eksempel:

Regnskogsdyr!

Det er veldig mange kule dyr i regnskogen, som vi ikke har i Norge. Hva er deres favorittdyr i regnskog? For å vise oss, så kan dere for eksempel kle dere ut, lage ansiktsmalinger eller noe annet morsomt.

Eksempel:

Hva kan dere gjøre for regnskogen?

Det er mange ting politikere og andre i maktposisjoner kan gjøre for å hjelpe regnskogen. Men hva kan dere gjøre i deres daglige liv for å hjelpe regnskogen? For å finne ut av dette kan dere lage en plakat eller lignende hvor dere viser de største truslene mot regnskogen. Dere kan også ta med dere kritt ut og tegne regnskogsdyr og planter på fortauet for å få folk til å tenke på regnskogen.

Eksempel:

Send en beskjed til barnas klimapanel

Lukk