Beintøft

Påmelding til Beintøft 2020!

Norges største gå-til-skolen aksjon varer fra 31. august – 25. september og er en konkurranse for alle barneskoleelever. Nå er det åpnet for at klassen kan melde seg på.

 

 

Målet med Beintøft er at flest mulig skal velge en bærekraftig måte å komme seg til skolen på. Dette innebærer for eksempel å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Dette er bra for luftkvalitet, trafikksikkerhet, helse og miljø.

Du kan melde på klassen til Beintøft her.

Ukesoppdrag
Hver uke under Beintøft vil det bli lagt ut et nytt ukesoppdrag med et tilhørende tema. For ukesoppdragene ser vi etter kreative løsninger med godt samarbeid. Vi har valgt temaer som skal gjøre skoleveien bedre, samt inspirere til morsomme aktiviteter. Til Beintøft 2020 har vi valgt de fire temaene:

  • Uke 1: Trafikk og forurensning – Her skal vi ha fokus på trafikksikkerhet og miljøkonsekvensene av forurensning i trafikken.
  • Uke 2: Friluft og natur – Her skal vi bli bedre kjent med naturen i nærmiljøet, økosystemer og hvor viktig naturen er for klima
  • Uke 3: Søppel, plast og resirkulering – Her skal vi lære om søppel, hva som skjer når det havner i naturen og hva som skjer når vi resirkulerer det.
  • Uke 4: Regnskogen – Her skal vi sette søkelyset på regnskogen, og det unike dyre- og plantelivet vi finner der, samt hvor viktig regnskogen er for klimaet.

Innspill til Barnas Klimapanel
I flere år har Barnas Klimapanel fått innspill fra tusenvis norske barn som har deltatt i Beintøft til barnas Klimarapport. Det ønsker vi også i år. Barn som deltar i Beintøft vil derfor få tilsendt innspillsblanketter, som de kan bruke til å sende inn sine tips for en mer miljøvennlig fremtid!

Du kan melde på klassen til Beintøft her.

Premier
Nasjonal vinner: 30 000 kroner til årets tøffeste klasse

Beste klasse per trinn: 1.-7. klasse:  5000 kroner

Beste klasse per fylke: 5 000 kroner

Vinnere av kreative ukesoppdrag: Hver uke deler vi ut 2 000 kroner til vinner av kreative ukesoppdrag: en vinner i 1.-2. trinn, en vinner i  3.-4. trinn og en vinner i 5.-7. trinn.

Premiene skal bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode. F. eks. sykkelparkering, parsellkasser eller turutstyr. Skoler trenger forskjellige ting, og vi vil samarbeide med skolene for at midlene blir vel anvendt. Det viktigste er likevel at vi endrer holdninger.

Les mer om Beintøft her.

Meld klassen på Beintøft her.

Lukk