Beintøft

Ukens tema: Trafikk og forurensing

Ukesoppdraget denne uken er: Vis oss deres drømme-skolevei! Har dere noen drømmer om hvordan skoleveien burde se ut, eller hvordan trafikksikkerheten kunne vært bedre? Nå har du sjansen til å vise oss. Ta bilde av deres løsning på oppdraget og last opp til Min side innen 6. september.

Forslag til løsning

Fantasi skolevei!

Har du gått og drømt om hvordan skoleveien ville sett ut hvis den var et helt annet sted? Lag et bilde av hvordan dette ville sett ut. Dere kan for eksempel lage en skolevei under vann, eller kanskje noen ser for seg en skolevei i verdensrommet. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Eksempel:

Fresh opp skoleveien

Er skoleveien litt kjedelig nå på høsten? Ser dere de samme tingene hver dag? Hvorfor ikke pynte skoleveien og gjøre den mer spennende. Dere kan for eksempel bruke kritt til å pynte fortauet, eller pynte opp inngangspartiet til skolen. Gjør skoleveien fin for alle!

Eksempel:

Beintullete!

Under Beintøft skal man gå til skolen så mye som mulig, men hvem kan finne på den morsomste eller rareste måten å gå til skolen på? Ta et tullete bilde av at dere er ute å går, dere kan for eksempel finne på en "silly walk" (gå skikkelig rart) eller en morsom gåbuss. Å kle seg ut er perfekt til dette ukesoppdraget.

Eksempel:

Gjør trafikkreglene lettere å følge!

Hva hadde fått folk til å følge trafikkreglene? Her ønsker vi at dere skal bruke fantasien, og finne på morsomme måter å minne folk på trafikkreglene. Kanskje dere kommer på en ny oppfinnelse som for eksempel et kjeftende trafikklys, eller kanskje dere vil lage en plakat eller et skilt for å minne om trafikkreglene langs skoleveien.

Eksempel:

Hvilket miljøvennlige transportmiddel er best å ta til skolen?

Vi i Beintøft lurer på hva som er den tøffeste måten å reise til skolen på, utenom å gå? Ta et bilde av hvordan dere reiste til skolen, kanskje noen kan et kult triks på skateboard eller lignende? En annen måte å ta seg til skolen på, er for eksempel å hinke (hoppe på ett bein), klarer dere å hinke hele veien til skolen?

Eksempel:

Si ifra!

Er det noe dere ville skulle vært annerledes langs skoleveien? Finn en god måte å si ifra på! Dere kan for eksempel skrive "stopp tomgangskjøring" på en parkeringsplass med kritt, eller dere kan lage et budskap på en plakat eller lignende for noe dere skulle ønske var annerledes langs skoleveien.

Eksempel:

Hvilke klima- og miljøspørsmål er viktigst for deg?

Miljøagentene er opptatt av at barn skal få sagt sin mening i saker som opptar dem. Derfor har vi etablert Barnas Klimapanel, som består av 8 miljøagenter fra hele landet. De samler inn innspill fra barn og formidler meningene videre til politikere og de som bestemmer i Norge.

Send en beskjed til barnas klimapanel

Lukk