Beintøft

Ukens tema: Søppel, plast og resirkulering

Ukesoppdrag 3: Arranger en redningsaksjon for søppel! Redd søppel som ligger ute i naturen. Ta det med tilbake til klasserommet og velg hva dere vil gjøre med det. Kanskje det kan bli til noe nytt, kanskje det kan repareres eller kanskje dere vil kildesortere det. Ta bilde av deres løsning på oppdraget og last opp til Min side innen den 20. september.

Forslag til løsning

Rydd søppel og lag et søppelkunstverk!

Man kan ofte gjøre noe morsomt mens man gjør noe viktig. Gå ut med klassen og rydd søppel, ta med det dere finner tilbake til klasserommet, og bruk søppelet til å lage et søppelkunstverk!

Eksempel:

Ryddeaksjon!

Det er veldig dumt at søppel havner i naturen. Søppel i naturen påvirker mennesker, dyr og ikke minst klima og miljø. Dette har dere muligheten til å gjøre noe med! Dra ut med klassen og ha en ryddeaksjon for søppel. Og etterpå må det selvsagt resirkuleres.

Eksempel:

Hvorfor er det så dumt at søppel havner i naturen?

I dag vet nesten alle at det ikke kommer noe godt ut av å kaste søppel i naturen, men hvorfor er det egentlig sånn? Vis oss hva som skjer med søppel som blir kastet i naturen. Hvor blir det av? Hva skjer med det? Hvorfor er det dårlig for naturen? Dere kan for eksempel illustrere hva som skjer med en fin tegning eller lage et dikt om hvorfor søppel i naturen er dumt.

Eksempel:

Resirkulering er gøy!

Å resirkulere er veldig viktig, slik at vi kan bruke søppelet vårt til å lage nye ting, istedenfor å la det ligge og forurense. Gjør noe morsomt for å sette søkelyset på resirkulering. Dere kan for eksempel tegne eller lage en kul resirkuleringsmaskot, slik at ingen glemmer å resirkulere igjen. Eller dere kan lage morsomme resirkuleringsplakater som dere kan henge opp i klasserommet eller andre steder på skolen.

Eksempel:

Si ifra!

Stopp forsøpling med godt humør! Det er viktig å få folk til å forstå at man ikke skal kaste søppel ute, men det er også viktig å si ifra på en hyggelig måte! For å si ifra kan dere for eksempel lage et morsomt skilt, banner eller plakat for å forhindre forsøpling. Eller dere kan bruke kritt til å skrive eller tegne på fortauet. Kanskje si ifra om at det er søppelkasse i nærheten på en morsom måte?

Eksempel:

Bli en søppelredder!

Det er veldig mange ting vi i Norge kaster, som vi kanskje kunne brukt om igjen, reparert eller byttet bort. Dette problemet kan dere være med på å løse. For å bli en søppelredder kan dere for eksempel reparere noe som er ødelagt, eller lage noe nytt av noe gammelt. Gamle klær kan ofte lages om til nye plagg. Dere kan også arrangere en byttedag i klasserommet, det kan hende noen andre har lyst på noe du ikke har bruk for lenger.

Eksempel:

Vil dere være med å samle plastbiter. Last ned Empact, registrer deg og velg din klasse for å komme i gang.

Last ned fra App Store Tilgjengelig på Google Play

Lukk